YLEISET SOPIMUSEHDOT

Lataa PDF

Yleiset sopimusehdot verkkokaupoissa www.zalando.fi ja www.zircle.fi tehtäville tilauksille.


Tutustuthan huolellisesti seuraaviin yleisiin sopimusehtoihin, jotka koskevat sitä, kuinka käsittelemme tilauksesi.


Tarjoamme sinulle www.zalando.fi- ja www.zircle.fi-verkkosivustoilla personoidun, omiin kiinnostuksen kohteisiisi ja tarpeisiisi mukautetun osto- ja palvelukokemuksen. www.zalando.fi-verkkosivustolla myymme Zalando-tuotteita, Zalando-kumppanien tuotteita sekä Zalando Zircle -tuotteita ("pre-owned" eli aiemmin omistettuja tuotteita). www.zircle.fi-verkkosivustolla myymme ainoastaan Zalando Zircle -tuotteita.

Zalandon tuotteilla tarkoitamme tuotteita, joita tarjoamme zalando.fi-sivustolla (pois lukien tuotteet, joiden osalta mainitsemme niiden olevan Zalandon yhteistyökumppanien tuotteita tai Zalando Zircle -tuotteita).

Zalandon yhteistyökumppanien tuotteilla tarkoitamme sellaisia tuotteita, joita tarjoamme zalando.fi -sivustolla ja jotka yksilöimme Zalandon yhteistyökumppanien tuotteiksi.

Zalando Zircle -tuotteilla tarkoitamme tuotteita, joita tarjoamme zalando.fi ja zircle.fi -sivustoilla ja jotka yksilöimme "pre-owned" -nimikkeellä.


1. SOPIMUKSEN TEKEMINEN JA TUOTTEIDEN TOIMITTAMINEN

1.1 Sopimukset, jotka koskevat sivuston www.zalando.fi ja www.zircle.fi kautta tehtäviä tilauksia, tehdään suomen kielellä. 

1.2 Kun tilaat Zalandon tuotteita tai Zalando Zircle -tuotteita, sopimuksen toisena osapuolena on Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa. Kun tilaat Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita, sopimuksen toisena osapuolena on lisäksi kyseinen Zalandon yhteistyökumppani. Zalandon yhteistyökumppanit on ilmoitettu erikseen jokaisen tuotteen yhteydessä. 

1.3 Kun napsautat tilausvaiheen lopuksi painiketta "Lähetä tilaus", teet sitovan tilauksen ostoskorissasi olevista tuotteista. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi välittömästi tilauksesi rekisteröinnin jälkeen. Sitova sopimus syntyy joko hetkellä, jolloin lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostitse, tai tilauksen toimitushetkellä sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aiemmin. Huomaathan, että ennakkoon maksettavat (varatut) tuotteet lähetetään, kun olemme vastaanottaneet tilaamiesi tuotteiden hinnan sekä toimituskulut kokonaisuudessaan. Tämän vuoksi pyydämme sinua maksamaan ostoksesi välittömästi sen jälkeen, kun olet vastaanottanut tilausvahvistuksen, kuitenkin vähintään 7 päivän kuluessa. 

1.4 Annat suostumuksesi sille, että myyjä siirtää saatavansa ja kaikki oikeudet kauppahintaan kolmansille tahoille, erityisesti Zalando Payments GmBH:lle.

1.5 Jos valitset tilauksen yleiskuvauksen ikkunasta hiilijalanjäljen kompensoinnin, se on osa tilaukseesi liittyvää sopimusta. Saat tietää summan suuruuden ennen sopimuksen lopullista solmimista tilauksen yleiskuvauksen ikkunassa.

1. 6 Huomaathan, että emme ole velvollisia toimittamaan tilaustasi, mikäli oma tavarantoimittajamme ei toimita meille tilauserää oikein tai ajallaan, vaikka olemme toimineet asianmukaisesti tuotetilauksia tehdessämme. Tätä poikkeusta kuitenkin sovelletaan vain siinä tapauksessa, että emme ole ottaneet vastuuta siitä, ettei tuotetta kyetä toimittamaan. Lisäksi edellytetään, että olemme ilmoittaneet sinulle tilanteesta ilman aiheetonta viivytystä ja että emme ole ottaneet hankintariskiä tilattujen tuotteiden osalta. Mikäli tuotetta ei ole saatavilla, hyvitämme maksamasi hinnan ilman aiheetonta viivytystä. 

1.7 Emme ole velvollisia hankkimaan tilattua tuotetta muualta (hankintariski). Tämä pätee myös merkittömien tuotteiden (joiden osalta ainoastaan tuotteen tyyppi ja ominaisuudet on kuvattu) tilauksiin. Olemme velvollisia toimittamaan ainoastaan varastostamme sekä siitä varastosta, jonka olemme tilanneet toimittajiltamme. Toimitamme tilauksia kaikkialle Suomeen paitsi Ahvenanmaalle. Kun viittaamme työpäiviin, tarkoitamme tällä kaikkia viikonpäiviä maanantaista perjantaihin, pois lukien kansalliset vapaapäivät. 

1.8 Ilmoitamme toimitusajasta tuotesivuilla sekä ennen tilauksen jättämistä. 

1.9 Pidätämme oikeuden poistaa Poste restante -osoitteella rekisteröidyt asiakastilit.2. HINNAT, TOIMITUSKULUT JA PIKATOIMITUS

2.1 Tuotteen kauppahinta määräytyy verkkokaupassa tilaushetkellä ilmoitetun hinnan mukaan. Ilmoitetut hinnat sisältävät Suomen lakien mukaisen arvonlisäveron. Pidätämme, tai yhteistyökumppanimme pidättää, omistusoikeuden tuotteisiin siihen saakka, kunnes kauppahinta on maksettu kokonaisuudessaan. 

2.2  Jos tilauksesi arvo ylittää 24,95 euroa ja valitset toimitustavaksi noutopisteen, me vastaamme toimituskuluista. Jos valitset toimitustavaksi kotiinkuljetuksen, veloitamme 7,95 euron toimituskulut, kun tilauksesi arvo ylittää 24,95 euroa. Alle 24,95 euron arvoisista tilauksista veloitamme 3,95 euron toimituskulut, jos valitset toimitustavaksi noutopisteen tai 9,95 euroa, jos valitset kotiinkuljetuksen. Mahdollisista pikatoimituksista veloitamme erillisen hinnaston mukaan. Tilauksesi toimituskulut ilmoitetaan verkkokaupassa tilauksesi yhteydessä. Ilmoitamme myös tilauksesi kokonaissumman (sisältäen mahdolliset toimituskulut) ennen sitovan tilauksen tekemistä.

2.3 Pyrimme toimittamaan tuotteet 4–7 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Mikäli emme ole toimittaneet tuotetta seitsemän päivän kuluessa tai kohtuullisessa ajassa sen jälkeen, voit luonnollisesti peruuttaa tilauksesi. 

2.4 Tiettyjen tilausten osalta sinun on mahdollista valita toimitustavaksi pikatoimitus. Tilausta tehdessäsi näet, onko pikatoimitus valittavissa tilauksellesi ja mitkä pikatoimituksen kustannukset ovat. Mikäli valitset toimitustavaksi pikatoimituksen, tuotteesi toimitetaan 1–3 työpäivän kuluessa. Mikäli tuotteesi ei saavu tuon ajan kuluessa, hyvitämme luonnollisesti maksamasi toimituskulut.

2.5 Tilauksesi lähetyspaikasta riippuen tilaukseesi saatetaan lisätä 3,95 euron (sis. ALV) kaukotoimituskulut. Ilmoitamme sinulle ennen sitovan tilauksen tekemistä, mikäli tilaukseesi soveltuu ja siten siihen lisätään kaukotoimituskulut. Zalando perii toimituksesta kertyvät kaukotoimituskulut. Jos päätät palauttaa tuotteen, jonka tilauksesta on veloitettu kaukotoimituskulut, hyvitämme maksamasi kaukotoimituskulut, mikäli koko tilaus palautetaan. Lakisääteiset oikeutesi pysyvät muuttumattomina.

Kohdat 2.2, 2.4, 2.5 eivät päde ostettaessa pre-owned -tuotteita osoitteesta zircle.fi


3. MAKSAMINEN

3.1 Hyväksymme säännönmukaisesti seuraavat maksutavat: lasku, ennakkomaksu, PayPal, luottokortti ja verkkopankki. Varaamme oikeuden olla hyväksymättä tiettyjä maksutapoja sekä vastaavasti hyväksyä maksuja vain tietyistä valtioista ja/tai kehottaa käyttämään toista maksutapaa. Jos maksat kortilla, varaamme oikeuden tehdä katevarauksen tilaushetkellä maksun turvaamiseksi. Vastaat itse maksutapahtumista aiheutuvista kustannuksista. 

3.2 Jos maksat luottokortilla, tilaus veloitetaan kortiltasi, kun lähetämme tuotteesi. 

3.3 Mikäli et maksa tilaustasi ajallaan, varaamme oikeuden veloittaa jokaisesta maksumuistutuksesta kiinteän viiden euron suuruisen myöhästymismaksun (korkolain mukaisen viivästyskoron lisäksi). Sinulla on mahdollisuus osoittaa, että todellinen vahinko on ollut tätä kiinteää maksua huomattavasti pienempi tai että vahinkoa ei ole syntynyt lainkaan. 

3.4 Hyväksymällä nämä ehdot suostut siihen, että lähetämme sinulle laskut ja muut tositteet yksinomaan sähköisessä muodossa.


4. ETUKUPONGIT JA NIIDEN KÄYTTÄMINEN

4.1 Etukuponkeja saatetaan jakaa markkinointikampanjoiden yhteydessä. Etukuponkeja ei ole mahdollista ostaa. Etukupongit ovat voimassa vain ennalta määritetyn, rajoitetun ajan. 

4.2 Etukupongin voi käyttää ainoastaan kerran tilauksen tekemisen yhteydessä. Etukuponki on käytettävä sen voimassaoloaikana. Jotkin tuotemerkit saatetaan sulkea etukuponkikampanjan ulkopuolelle. Etukupongeilla ei voi ostaa lahjakortteja. Huomaathan, että etukupongin käyttäminen saattaa edellyttää tilaukselta tiettyä vähimmäisarvoa. 

4.3 Tilattavien tuotteiden hinnan on oltava vähintään yhtä suuri kuin etukupongin arvo. Mikäli etukuponki ei kata tuotteiden hintaa, on tilauksen ja etukupongin arvon erotus mahdollista maksaa jollain hyväksymistämme maksutavoista. Etukuponkia ei voi vaihtaa rahaksi, eikä etukupongin arvolle kerry korkoa. Etukupongin arvoa ei hyvitetä, vaikka osa tai kaikki tilatuista tuotteista palautettaisiin. 

4.4 Etukupongin voi lunastaa ainoastaan tilauksen tekemisen yhteydessä ennen tilauksen lähettämistä. Etukuponkeja ei ole mahdollista käyttää tilauksen tekemisen jälkeen. Etukuponkia ei voi siirtää toiselle henkilölle. Etukuponkeja ei voi yhdistää, ellei toisin ole erikseen mainittu. 

4.5 Mikäli olet käyttänyt etukupongin tilauksesi yhteydessä ja peruutat tilauksesi tai palautat tuotteita niin, että tilauksen kokonaisarvo peruutuksen tai palautuksen jälkeen on käyttämäsi etukupongin arvoa vähäisempi, varaamme oikeuden periä pitämistäsi tuotteista niiden alkuperäisen hinnan.


5. LAHJAKORTIT JA NIIDEN KÄYTTÄMINEN

5.1 Lahjakortteja voi ostaa rahalla. Lahjakortilla voi ostaa ainoastaan Zalandon tai sen yhteistyökumppaneiden tuotteita tai Zalando Zircle -tuotteita, ei uusia lahjakortteja. Mikäli lahjakortti ei kata tilattujen tuotteiden hintaa kokonaisuudessaan, on tilauksen ja lahjakortin arvon erotus mahdollista maksaa jollain hyväksymistämme maksutavoista. 

5.2 Lahjakortin voi lunastaa ja sen arvon käyttää ainoastaan tilauksen tekemisen yhteydessä ennen tilauksen lähettämistä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi, eikä lahjakortin arvolle kerry korkoa. Voit lunastaa lahjakortteja, käyttää niitä sekä tarkistaa käyttäjätilisi saldon tilisivuillasi ("Käyttäjätilini") osoitteessa www.zalando.fi ja www.zircle.fi.


6. ZALANDON TUOTTEITA KOSKEVA LAKISÄÄTEINEN PERUUTTAMISOIKEUS

TILATESSASI ZALANDON TUOTTEITA SINULLA ON LAKISÄÄTEINEN PERUUTTAMISOIKEUS.

Mikäli haluat palauttaa tuotteita, voit käyttää palautuskorttia, jonka olet saanut tilauksen tekemisen yhteydessä. Voit myös tulostaa palautuskortin asiakastililtäsi. Mikäli sinulla ei ole tulostinta käytettävissäsi, et saa palautuskorttia ladattua tai tarvitset uuden palautuskortin, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme saadaksesi uuden palautuskortin (asiakaspalvelun yhteystiedot löydät alta). Autathan meitä välttämään turhia kuluja käyttämällä palautuskorttia aina, kun palautat tuotteita.

PERUUTTAMISOIKEUS

Sinulla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun sinä tai osoittamasi kolmas taho (muu kuin rahdinkuljettaja) on saanut tilaukseen kuuluvan viimeisen tuotteen haltuunsa. 

Peruuttamisoikeutta käyttääksesi sinun on ilmoitettava meille (Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa – Germany; faksi: +49 (0)30 2759 46 93; sähköposti: peruutus@zalando.fi) yksiselitteisellä ilmoituksella (esimerkiksi postitse, faksilla tai sähköpostilla) päätöksestäsi peruuttaa sopimus. Halutessasi voit käyttää liitteenä olevaa peruuttamislomaketta, mutta tämä ei ole pakollista. 

Voit myös täyttää ja lähettää peruuttamislomakkeen tai muun yksiselitteisen ilmoituksen verkossa käyttäen yhteydenottolomaketta, joka löytyy www.zalando.fi-verkkosivuiltamme. Mikäli lähetät peruuttamisilmoituksen sivustomme kautta, lähetämme sinulle vastaanottokuittauksen viipymättä (esimerkiksi sähköpostitse). Sinun katsotaan peruuttaneen sopimus määräajassa, mikäli lähetät peruuttamisilmoituksesi ennen peruuttamisajan päättymistä. 

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutat sopimuksen, olemme velvollisia palauttamaan kaikki sinulta saamamme maksut, mukaan lukien toimituskulut (lukuun ottamatta lisäkustannuksia, jotka ovat aiheutuneet valinnastasi käyttää tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavaa toimitustapaa), ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 14 päivän kuluessa päivästä, jona vastaanotimme peruuttamisilmoituksesi. Tätä tarkoitusta varten sinun tulee ilmoittaa meille tilitietosi maksujen palautusta varten, jos alun perin maksoit tilauksesi laskulla tai verkkopankin kautta. Tällöin palautamme maksut 14 päivän kuluessa siitä päivästä peruuttamisilmoituksen jälkeen, jona toimitit meille tilitietosi maksujen palautusta varten. Palautamme maksun käyttäen samaa maksutapaa, jota käytit tilausta alun perin tehdessäsi, ellemme ole nimenomaisesti sopineet kanssasi toisin. Emme veloita sinulta mitään maksun palautuksesta. Voimme lykätä maksusi palauttamista siihen saakka, kunnes olemme vastaanottaneet palauttamasi tuotteet tai olet osoittanut palauttaneesi tuotteet (sen mukaan, kumpi mainituista tapahtuu ensin). 

Sinun tulee palauttaa tai luovuttaa meille kaikki tuotteet ilman aiheetonta viivästystä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua päivästä, jona ilmoitit meille sopimuksen peruuttamisesta. 

Katsomme, että olet täyttänyt edellä mainitun palautusehdon, jos olet lähettänyt tuotteet meille ennen 14 päivän määräajan päättymistä. Vastaamme palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista, jos käytät tarjoamaamme palautuskorttia (ja kortissa ilmoitettua tai Zalandon muuten palautuksen yhteydessä osoittamaa rahdinkuljettajaa) palautuslähetykseen maasta, johon tuotteet sinulle alun perin toimitettiin. Muussa tapauksessa sinun on vastattava palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista. Vastaat ainoastaan sellaisesta palautettujen tuotteiden arvon alentumisesta, joka on aiheutunut tuotteiden epäasianmukaisesta käsittelystä sen kunnon, ominaisuuksien ja toimivuuden arvioimisessa. Kun arvioit tuotteiden kuntoa, ominaisuuksia tai toimivuutta, voit tavanomaisella tavalla avata tai poistaa tuotteiden pakkauksen todetaksesi tuotteen ominaisuudet ja toimivuuden sekä tutkiaksesi tavaraa vastaavasti kuin kaupassa asioidessa on tapana. 

Huomaathan, että jos pyydät meitä aloittamaan tilaamasi palvelun toimittamisen (pois lukien digitaalisen sisällön toimittaminen) ennen 14 päivän määräajan päättymistä, olet velvollinen maksamaan meille kohtuullisen korvauksen palveluista, jotka olemme toimittaneet sinulle ennen kuin peruutit sopimuksen.

Peruuttamislomake

Jos haluat peruuttaa sopimuksen tällä peruuttamislomakkeella, ole hyvä ja täytä lomake ja palauta se meille. Vaihtoehtoisesti voit myös peruuttaa sopimuksen edellä esitetyllä tavalla. 

Vastaanottaja: Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa – Germany; faksi: +49 (0)30 2759 46 93; sähköposti: peruutus@zalando.fi

Ilmoitan/Ilmoitamme (*), että haluan/haluamme peruuttaa tekemäni/tekemämme (*) sopimuksen, joka koskee seuraavien tuotteiden toimittamista (*)/: 

— tilauspäivä (*)/vastaanottopäivä (*) 

— asiakkaan nimi 

— asiakkaan osoite 

— päivämäärä 

(*) Tarpeeton yliviivataan


7. ZALANDON YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN TUOTTEITA JA ZALANDO ZIRCLE -TUOTTEITA KOSKEVA LAKISÄÄTEINEN PERUUTTAMISOIKEUS

Tilatessasi Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita tai Zalando Zircle -tuotteita sinulla on lakisääteinen peruuttamisoikeus. 

Mikäli haluat palauttaa tuotteita, voit käyttää palautuskorttia, jonka olet saanut tilauksen tekemisen yhteydessä. Voit myös tulostaa palautuskortin asiakastililtäsi. Mikäli sinulla ei ole tulostinta käytettävissäsi, et saa palautuskorttia ladattua tai tarvitset uuden palautuskortin, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme saadaksesi uuden palautuskortin (asiakaspalvelun yhteystiedot löydät alta). Autathan meitä välttämään turhia kuluja käyttämällä palautuskorttia aina, kun palautat tuotteita. 

Peruuttamisoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun sinä tai osoittamasi kolmas taho (muu kuin rahdinkuljettaja) on saanut tilaukseen kuuluvan viimeisen tuotteen haltuunsa.

Peruuttamisoikeutta käyttääksesi sinun on ilmoitettava meille (Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa – Germany; faksi: +49 (0)30 2759 46 93; sähköposti: peruutus@zalando.fi ) tai Zalandon yhteistyökumppanille, jolta ostit tuotteen, yksiselitteisellä ilmoituksella (esimerkiksi postitse, faksilla tai sähköpostilla) päätöksestäsi peruuttaa sopimus. Halutessasi voit käyttää liitteenä olevaa peruuttamislomaketta, mutta tämä ei ole pakollista.

Voit myös täyttää ja lähettää peruuttamislomakkeen tai muun yksiselitteisen ilmoituksen verkossa käyttäen yhteydenottolomaketta, joka löytyy www.zalando.fi- ja www.zircle.fi-verkkosivuiltamme. Mikäli lähetät peruuttamisilmoituksen sivustomme kautta, lähetämme sinulle vastaanottokuittauksen viipymättä (esimerkiksi sähköpostitse). Sinun katsotaan peruuttaneen sopimus määräajassa, mikäli lähetät peruuttamisilmoituksesi ennen peruuttamisajan päättymistä. 

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutat tämän sopimuksen, olemme velvollisia palauttamaan kaikki sinulta saamamme maksut, mukaan lukien toimituskulut (lukuun ottamatta lisäkustannuksia, jotka ovat aiheutuneet valinnastasi käyttää tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavaa toimitustapaa), ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 14 päivän kuluessa päivästä, jona me tai yhteistyökumppanimme vastaanotimme peruuttamisilmoituksesi. Tätä tarkoitusta varten sinun tulee ilmoittaa meille tilitietosi maksujen palautusta varten, jos alun perin maksoit tilauksesi laskulla tai verkkopankin kautta. Tällöin palautamme maksut 14 päivän kuluessa siitä päivästä peruuttamisilmoituksen jälkeen, jona toimitit meille tilitietosi maksujen palautusta varten. Palautamme maksun käyttäen samaa maksutapaa, jota käytit tilausta alun perin tehdessäsi, ellemme ole nimenomaisesti sopineet kanssasi toisin. Emme veloita sinulta mitään maksun palautuksesta. Voimme lykätä maksusi palauttamista siihen saakka, kunnes me tai yhteistyökumppanimme olemme vastaanottaneet palauttamasi tuotteet tai olet osoittanut palauttaneesi tuotteet (sen mukaan, kumpi mainituista tapahtuu ensin). Sinun tulee palauttaa tai luovuttaa Zalandolle tai Zalandon yhteistyökumppanille kaikki tuotteet ilman aiheetonta viivästystä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua päivästä, jona ilmoitit meille sopimuksen peruuttamisesta. Löydät yhteystiedot sinulle lähettämäämme tilausvahvistukseen liitetystä PDF-tiedostosta, jonka otsikko on "Tietoa palautusoikeudesta".

Katsomme, että olet täyttänyt edellä mainitun palautusehdon, jos olet lähettänyt tuotteet ennen 14 päivän määräajan päättymistä. Vastaamme palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista, jos käytät tarjoamaamme palautuskorttia (ja kortissa ilmoitettua tai Zalandon muuten palautuksen yhteydessä osoittamaa rahdinkuljettajaa) palautuslähetykseen maasta, johon tuotteet sinulle alun perin toimitettiin. Muussa tapauksessa sinun on vastattava palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista. Vastaat ainoastaan sellaisesta palautettujen tuotteiden arvon alentumisesta, joka on aiheutunut tuotteiden epäasianmukaisesta käsittelystä sen kunnon, ominaisuuksien ja toimivuuden arvioimisessa. Kun arvioit tuotteiden kuntoa, ominaisuuksia tai toimivuutta, voit tavanomaisella tavalla avata tai poistaa tuotteiden pakkauksen todetaksesi tuotteen ominaisuudet ja toimivuuden sekä tutkiaksesi tavaraa vastaavasti kuin kaupassa asioidessa on tapana.

Huomaathan, että jos pyydät meitä aloittamaan tilaamasi palvelun toimittamisen (pois lukien digitaalisen sisällön toimittaminen) ennen 14 päivän määräajan päättymistä, olet velvollinen maksamaan meille kohtuullisen korvauksen palveluista, jotka olemme toimittaneet sinulle ennen kuin peruutit sopimuksen. 

Peruuttamislomake

Jos haluat peruuttaa sopimuksen tällä peruuttamislomakkeella, ole hyvä ja täytä lomake ja palauta se meille. Vaihtoehtoisesti voit myös peruuttaa sopimuksen edellä esitetyllä tavalla. 

Vastaanottaja: Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa – Germany; faksi: +49 (0)30 2759 46 93; sähköposti: peruutus@zalando.fi (tai Zalandon yhteistyökumppani, jolta ostit tuotteet) Ilmoitan/Ilmoitamme (*), että haluan/haluamme peruuttaa tekemäni/tekemämme (*) sopimuksen, joka koskee seuraavien tuotteiden toimittamista (*)/:

— tilauspäivä (*)/vastaanottopäivä (*) 

— asiakkaan nimi

— asiakkaan osoite

— päivämäärä

(*) Tarpeeton yliviivataan 


8. 100 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

8.1 Lakisääteisen peruuttamisoikeuden lisäksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden palauttaa tilaamasi tuote 100 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta ("100 päivän palautusoikeus"). Tämä tarkoittaa, että voit 14 päivän peruuttamisajan jälkeenkin (katso kohdat "6. Zalandon tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus" ja "7. Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita ja Zalando Zircle -tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus") vetäytyä sopimuksesta palauttamalla tuotteen meille 100 päivän kuluessa siitä, kun sinä tai osoittamasi kolmas osapuoli (muu kuin rahdinkuljettaja) on saanut tilaukseen kuuluvan viimeisen tuotteen haltuunsa. 

8.2 100 päivän palautusoikeutta käyttääksesi sinun tulee ilmoittaa meille päätöksestäsi vetäytyä sopimuksesta asiakastilisi kautta osoitteessa www.zalando.fi tai www.zircle.fi tai vaihtoehtoisesti lähettämällä meille (Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berliini, Saksa – Germany; faksi: +49 (0)30 2759 46 93) tai Zalandon yhteistyökumppanille, jolta ostit tuotteen, yksiselitteinen ilmoitus (esimerkiksi kirje, faksi tai sähköposti) päätöksestäsi vetäytyä sopimuksesta. Halutessasi voit myös käyttää yllä annettua peruuttamislomaketta (katso kohdat "6. Zalandon tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus" ja "7. Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita ja Zalando Zircle -tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus", alakohta "Peruuttamislomake") tuotteiden palauttamiseen, mutta tämä ei ole pakollista. 

8.3 Jos palautat tuotteita 14 päivän lakisääteisen peruutusajan päätyttyä mutta kuitenkin tarjoamamme 100 päivän palautusajan kuluessa, voit käyttää palautukseen tilauksesi mukana toimitettua palautuskorttia. Voit myös tulostaa palautuskortin asiakastililtäsi. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli et saa ladattua palautuskorttia tai sinulla ei ole käytössäsi tulostinta. Vastaamme palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista, jos käytät tarjoamaamme palautuskorttia (ja kortissa ilmoitettua tai Zalandon muuten palautuksen yhteydessä osoittamaa rahdinkuljettajaa) palautuslähetykseen maasta, johon tuotteet sinulle alun perin toimitettiin. Muussa tapauksessa sinun on vastattava palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista. 

8.4 Mikäli palautat Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita, löydät Zalandon yhteistyökumppanin yhteystiedot jokaisen tuotteen internet-sivulta. Yhteystiedot on ilmoitettu myös tilausvahvistuksen mukana lähettämässämme PDF-tiedostossa, jonka otsikko on "Tietoa palautusoikeudesta".

8.5 Lähettämäsi tuote katsotaan palautetuksi 100 päivän määräajan kuluessa, jos jätät tuotteen palautuskortissa ilmoitetun (tai Zalandon muuten ilmoittaman) rahdinkuljettajan kuljetettavaksi kyseisen ajan kuluessa. Voit käyttää 100 päivän palautusoikeuttasi siinä tapauksessa, että et ole muuta kuin enintään kokeillut tuotetta vastaavasti kuin kaupassa asioidessa ja että palautat tuotteen täysimääräisenä ja alkuperäisessä kunnossaan eli vahingoittumattomana ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Kun arvioit tuotteen kuntoa, ominaisuuksia tai toimivuutta, voit tavanomaisella tavalla avata tai poistaa tuotteen pakkauksen todetaksesi sen ominaisuudet ja toimivuuden sekä tutkiaksesi tuotetta vastaavasti kuin kaupassa asioidessa on tapana. Vastaat ainoastaan sellaisesta tuotteen arvon alentumisesta, joka on aiheutunut tuotteen epäasianmukaisesta käsittelystä sen kunnon, ominaisuuksien ja toimivuuden arvioimisessa. Huomaathan, että jos pyydät meitä aloittamaan tilaamasi palvelun toimittamisen (pois lukien digitaalisen sisällön toimittaminen) ennen 100 päivän palautusajan päättymistä, olet velvollinen maksamaan meille kohtuullisen korvauksen palveluista, jotka olemme toimittaneet sinulle ennen kuin peruutit sopimuksen. 

8.6 Lakisääteisen 14 päivän peruutusajan kuluessa peruuttamisoikeutesi määräytyy yksinomaan kyseistä oikeutta koskevien säännösten mukaisesti (katso kohdat "6. Zalandon tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus" ja "7. Zalandon yhteistyökumppaneiden tuotteita ja Zalando Zircle -tuotteita koskeva lakisääteinen peruuttamisoikeus"). Tarjoamamme palautusoikeus ei rajoita lakisääteisiä vastuita, joihin olet oikeutettu vetoamaan lisäehdoitta. 

8.7 Palautusoikeus ei koske lahjakortteja.

8.8 Huomaa, että 100-päiväinen palautusoikeus ei koske ilmastonsuojelusummaa, jos päätät kompensoida sopimuksesi hiilijalanjälkeä. Tämä ei vaikuta lakisääteiseen perumisoikeuteesi.


9. MAKSUJEN PALAUTUS

Tilimaksujen ja tilisiirtona toteutettujen ennakkomaksujen palautukset maksetaan sille tilille, jota käytit maksamiseen. Huomaathan, että saatat joutua erikseen ilmoittamaan meille tilitietosi palautusta varten. Jos käytit maksuun PayPalia tai luottokorttia, palautus maksetaan Paypal- tai luottokorttitilillesi. Jos maksoit ostoksesi lahjakortilla, hyvitämme palautettavan summan lahjakorttitilillesi.


10. ASIAKASPALVELU

Jos tarvitset apua, vieraile usein kysyttyä -osiossamme (FAQ link) tai ota meihin yhteyttä täällä. 


11. LAKISÄÄTEINEN VIRHEVASTUU JA MUUT TIEDOT

11.1 Virhevastuumme määräytyy sovellettavan lain mukaan. Mikäli huomaat tuotteessa virheen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, vaikka tuotteen palautusaika olisi jo kulunut umpeen. Vastaamme kaikista virheistä, jotka olivat tuotteessa sen saadessasi, vaikka virhe havaittaisiin vasta myöhemmin. Sinun tulee kuitenkin ilmoittaa havaitsemastasi virheestä kohtuullisessa ajassa sen jälkeen, kun olet sen havainnut. Takuumme ei koske virheitä, jotka ovat aiheutuneet tuotteen virheellisestä käytöstä, kohtelusta tai käsittelystä taikka tuotteen tavanomaisesta kulumisesta. 

11.2 Huomioithan, että Zalando Zircle -tuotteet ovat käytettyjä tuotteita ja ne myydään siinä kunnossa kuin ne ostohetkellä ovat ("sellaisena kuin on"). Zalando Zircle -tuotteissa voi olla niiden käytöstä tai luonnollisesta kulumisesta johtuvia jälkiä tai kulumia; tällaiset jäljet ja kulumat eivät kuitenkaan ole sellaisia virheitä tuotteessa, joista vastaamme virhevastuumme nojalla, jos tuote muuten vastaa kuvaustamme sen ominaisuuksista ja käytöstä. Muuten virhevastuumme määräytyy sovellettavan lain mukaan myös Zalando Zircle -tuotteiden osalta.

11.3 Nämä yleiset käyttöehdot ovat saatavilla osoitteessa www.zalando.fi ja www.zircle.fi. Voit myös tulostaa tai tallentaa nämä ehdot käyttämällä selaimesi tallennustoimintoa (yleensä "Tiedosto" -> "Tallenna nimellä"). Voit myös ladata tiedoston PDF-muodossa klikkaamalla tästä. PDF-tiedoston avaamiseksi tarvitset maksuttoman Adobe Reader -ohjelman (http://www.adobe.com/fi/) tai vastaavan ohjelman, joka mahdollistaa PDF-tiedostojen katselun. 

11.4 www.zalando.fi- ja www.zircle.fi-verkkosivustoilla tarjottavien toimintojen käyttö on sallittua vähintään 18-vuotiaille henkilöille.

11.5 Jokaisella asiakkaalla saa olla samanaikaisesti ainoastaan yksi Zalando-asiakastili. Pidätämme oikeuden poistaa moninkertaiset rekisteröitymiset.

11.6 Voit arkistoida tilauksesi tiedot lataamalla yleiset sopimusehdot ja tallentamalla tilausprosessin viimeisellä sivulla olevan tilausyhteenvedon selaimesi tallennustoiminnon avulla. Voit myös odottaa automaattista tilausvahvistusta, jonka lähetämme sinulle sähköpostitse antamaasi osoitteeseen sen jälkeen, kun olet lähettänyt tilauksesi. Tilausvahvistus sisältää tilauksesi tiedot ja sopimusehtomme. Voit helposti tulostaa tai tallentaa ne sähköpostiohjelmallasi. 

11.7 Pyrimme ensisijaisesti ratkaisemaan välillämme mahdollisesti ilmenevät erimielisyydet neuvottelemalla. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi neuvottelemalla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (www.kuluttajariita.fi). Ennen kuin otat yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan, sinun tulee olla yhteydessä lähimmän maistraatin kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Voit myös saattaa kauppasopimukseen liittyvän erimielisyyden ratkaistavaksi Euroopan komission ylläpitämän niin kutsutun verkkovälitteisen riidanratkaisun kautta (http://ec.europa.eu/odr). 


YHTEYSTIEDOT


Zalando SE 

Valeska-Gert-Straße 5

10243 Berlin 

Johtoryhmä: Robert Gentz & David Schneider (molemmat yhteispääjohtajat), Rubin Ritter, Dr. Astrid Arndt, James Freeman II, David Schröder

Hallituksen puheenjohtaja: Cristina Stenbeck

Rekisteröintituomioistuin: Amtsgericht Charlottenburg (Charlottenburgin alioikeus), kaupparekisterinumero HRB 158855 B 

Alv-tunnus: DE 260543043 


Viimeksi päivitetty: 20.01.2021